Si tens interès a conèixer quin és el meu mètode de treball, a continuació incloc una descripció de les diferents disciplines amb què em sostinc en el meu fer professional. En específic:

  • Facilitació de grups des de la perspectiva del Treball de Processos.
  • El Coaching Transformacional.
  • El Coaching sistèmic i d’altres metodologies de pensament sistèmic.
  • La Programació NeuroLingüística i el Coaching amb PNL.
  • Altres metodologies emprades (metodologies de participació, tècniques de creativitat i innovació, mètodes per a la resolució constructiva dels conflictes, tècniques de creixement personal, recursos de la pedagogia).

Si t’interessa saber-ne quelcom més, continua llegint…

FACILITACIÓ DE GRUPS DES DE LA PERSPECTIVA DEL TREBALL DE PROCESSOS

El treball de facilitació de grups, inclou treballar l’aspecte de les relacions (aprenentatge de la convivència) i l’aspecte tècnic metodològic (indagació col·lectiva, presa de decisions en grups, facilitació de reunions, etc).

Els recursos amb què es treballa en facilitació de grups compten amb un consistent marc teòric que inclou la psicologia Social, la Teoria de Sistemes Complexos, el Treball de Processos (A. Mindell), la Teoria Integral (K. Wilber), o la Comunicació No Violenta (M. Rosenberg), entre d’altres. Els recursos inclouen reflexions i metodologies per acompanyar en processos de transformació i apoderament personal i col•lectiva.

A nivell personal, per superar vells patrons relacionals, especialment aquells que ens fan ser desconfiats, reactius i moltes vegades agressius, i per desenvolupar una comunicació més empàtica i compassiva, a més d’una actitud creativa davant la vida.

A nivell comunitari, per superar velles estructures d’organització col·lectiva, i crear organitzacions que imiten i sostenen la vida, creant espais adequats de participació, de treball cooperatiu i d’aprenentatge mutu.

Els professionals que m’han format (en procés) en facilitació de grups:

Jose Luis Escorihuela:

José Luis Escorihuela, ‘Ulisses’, és facilitador professional i educador en temes relacionats amb la sostenibilitat social. Llicenciat en Matemàtiques (Universitat de Saragossa) i Filosofia (Universitat de París-Sorbona), Postgrau en Història de la Ciència i Resolució de Conflictes. Membre fundador de Selba Vida Sostenible, una associació que té com a principal objectiu la difusió, formació i consultoria en formes de vida sostenible al món rural. Forma part del consell assessor de la Universitat Gaia Llatina i és membre actiu de Gaia Education, una organització internacional amb la missió de difondre una visió holística de la sostenibilitat. Col·labora en el Màster de Mediació de la Universitat de Saragossa. Actualment treballa com a facilitador, i imparteix un curs anual sobre Facilitació de Grups acreditat per l’Institut Internacional de Facilitació i Canvi (IIFAC).

Marta Porta:

És llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona (1985) i Màster en Medi Ambient pel ICT. Va treballar durant més de 10 anys en l’àmbit de l’empresa privada, on va adquirir experiència en la creació d’equips de treball participatius i motivadors i en la gestió de reunions eficients. L’any 2004 va iniciar una formació en facilitació de grups i gestió de conflictes que s’ha anat ampliant fins avui a través de múltiples tallers i cursos. Avui dia es dedica a l’acompanyament de grups, la facilitació d’assemblees i reunions de diversos col·lectius i imparteix tallers sobre comunicació assertiva, gestió de conflictes i altres temes relacionats, utilitzant eines diverses com el joc, el teatre de l’oprimit o l’artteràpia.

COACHING TRANSFORMACIONAL

El coaching transformacional és una relació des de la cooperació on dues persones s’ajunten per co-crear noves accions vitals. En el marc d’aquesta relació professional, el/la Coach és expert/a en el canvi i, el/la Client en la seva pròpia vida o organització.

A partir d’una àrea de millora que es desitja treballar, el Coach, a través de converses transformadores que inclouen la completut de la persona (component mental-lingüística, component emocional i corporalitat) acompanya a qui és Client en l’assoliment de les seves aspiracions.

Alguns dels principis més rellevants que serveixen de marc del Coaching Transformacional:

  • L’ésser humà es constitueix en relació als altres, amb si mateix i amb el món. La interpretació que fa d’aquesta totalitat és totalment significativa per les possibilitats d’acció que li seran accessibles per liderar la seva pròpia vida en els diferents contextos on es desenvolupa.
  • Igualment, aquest té la possibilitat de revelar el seu potencial i inventar-se a sí mateix/a contínuament per crear una poderosa manera de viure en l’espai obert de la vida.
  • També pot aprendre una millor manera de tenir accés al seu propi talent, saviesa i creativitat. És un aprendre que encara no sols amb el seu cervell sinó també amb les seves emocions i corporalitat per respondre de manera més efectiva als desafiaments de l’entorn.

Els professionals que m’han format en aquest àmbit són:

Cristina Naughton:

Certificació en Coaching de la International Coach Federation i Newfield Network, i Màster en Desenvolupament Organitzacional de la American University. Ha proporcionat processos de canvi organitzacional i formació d’equips multidisciplinars d’alt rendiment en contextos d’alta gerència. Facilita processos de Coaching per a directius i executius multilingües d’organismes internacionals. Igualment, ha realitzat processos en Organitzacions No Governamentals, així com també acompanyaments en coaching personal. Dirigeix el Programa Formatiu de Coaching Transformacional de l’Institut Gestalt i supervisa projectes de Coaching Corporatiu a Espanya.

Altres formadors:

Igualment, he comptat amb un conjunt de Mentors experimentats. Entre d’altres: Michelle Butzbach, Mari Carmen Cortés, Ricardo Gàzquez, Antonio González i Mónica Adelungue.

COACHING SISTÈMIC

El coaching sistèmic, permet millors resultats tant en persones, com en unitats col•lectives i equips de treball de diversa índole.

SUBSCRIU-TE I ACONSEGUEIX ELS DOS RECURSOS

 

Com aconseguir espais de treball col·lectiu efectius, sense desgastar-se en l'intent i l'eina per ortganitzar el teu temps

T'has subscrit correctament. Revisa ara el teu correu electrònic (pot trigar alguns minuts i es pot donar el cas que no ho revis a la safata d'entrada principal)

Share This